ENGLISH

Els darrers anys diferents instituts han col·laborat amb el projecte Solidarity Park fent diverses activitats per donar a conèixer la història del Ciudad de Barcelona als més joves. Aquest dossier recull algunes d’aquestes experiències didàctiques dissenyades per professors i professores de l’IE Lloret de Mar i l’institut Ramon Turró de Malgrat de Mar, amb la col·laboració de la Conny Dahmen de Colònia i una professora des d’Austràlia. L’objectiu de la unitat didàctica és que els alumnes comencin descobrint la història del Ciudad de Barcelona i a partir d’aquest fet, coneguin què van ser les Brigades Internacionals, aprofundeixin en el paper que van jugar les diferents potències durant la Guerra Civil i busquin similituds amb els conflictes actuals. En un moment en el que els feixismes tornen a créixer arreu, és més necessari que mai la reflexió sobre el passat i el diàleg constant amb el present a les aules.