Solidarity Park

Memorial campaign for International Brigadistas of the Ciudad de Barcelona

Română

cal creates_nUn proiect pentru unitat – în memoria Brigăzilor Internaționale

Brigadierii internaționali luptă pentru promovarea solidarității, justitiei, libertății şi a unei lumi egale în drepturi pentru toată umanitatea. Astazi populismul de dreapta a câştigat multe voturi în numeroase părți din lume şi de acceea este important să combatem intoleranța şi vina care se atribuie străinilior, imigranților şi refugiaților.

Brigadierii internaționali au venit din toată lumea la sfârşitul anilor ’30 pentru a sprijini Spania republicană în razboiul civil, uniți pentru a frâna creştera extremei fasciste.

Pe 30 mai 1937, Orașul Barcelona, un vapor în care erau în jur de 300 de brigadieri care veneau din Franța, a fost scufundat de o torpilă fascistă pe coasta localității Malgrat de Mar din Catalonia.

Acum în  80-a aniversare se realizaează investigații istorice deoarece vaporul naviga în condiții de clandestinitate. Știm de cel putin 45 de morți, mulți din cei care au murit nu se cunosc numele lor, pierduți in mare. Lumea din Malgrat de Mar a încercat să-i salveze însă mulți au rămas blocați pe vapor unde cântau “Internaționala” în timp ce vaporul se scufunda.

jack 4png

“ A fost o afacere foarte murdara. Câțiva colegi au fost asasinați in timp ce dormeau, alții au rămas blocați, puteam să-i auzim în timp ce cântau “Internaționala”. “

Mai multe informații despre cele întâmplate: https://ciudadbcn37.wordpress.com/history-links/

Aceşti eroi şi-au dat viața lor pentru un vis, pentru o lumea mai bună. Nu apărau o țară, luptau pentru o ideie: egalitate pentru toată lumea. Nu trebuie să-i uitam nici pe ei nici pe cei care i-au ajutat. Ceea ce ei apărau sunt lectii prețioase pentru noi. Ajută-ne se le difuzăm!

Dorim să facem un memorial pentru a onora atât brigadierii precum şi lumea din Malgrat de Mar. Pentru asta credem que cel mai bun mod este să unim din nou comunitatea locală şi internațională. Ăsta-i Solidarity Park!

Care sunt obiectivele noastre cheie?

. sa facem un important memorial brigadierilor în Malgrat de Mar

. sa devină un proiect de participare comunitară

. descoperirea de noi fapte şi date istorice

. să explicam la noile generații ceea ce apărau brigadierii

Cine suntem şi cum putem să-l facem?

Participanții proiectului sunt voluntari care sunt localnici, istorici, familiarii brigadierilor şi lumea din afara Spaniei. Desenul conceptual a fost creat de artistul britanic Rob MacDonald, rezident în Catalonia, iar vizual a luat formă prin intermediul tânărului arhitect Jordi Ribó Moncusi.

Ne-ar plăcea sa extindem comunitatea exisitentă în dezvoltatrea proiectului:

. implicând tineretul local în desenul privind părțile importante ale memorialului

. realizarea de workshop-uri educaditve şi practice

. invitând pe toată lumea să participe în crearea de alte lucrări

. continuarea activităților de investigare istorică

. construind o comunitate pentru a învăța şi a explica ceea ce s-a intâmplat

.arătând dezvoltarea procesului  de memorial într-o formă deschisă

Cum va fi memorialul?

Artistul a obținut inspirația din relatările despre brigadierii cântând “Internaționala” în timp ce vaporul se scufunda, printe ei se afla şi brigadierul “Robert MacDonald”, nume ce coincide cu numele artistului.

Solidarity Park se vizualizează ca un loc unde lumea poate să se aşeze, să dialogheze şi să mediteze asupra lectiilor care ni le oferă trecutul.

V02 2

Lucrearea consistă din 60 de figuri sculptate reprezentând cântând la bordul unei vapor conceptual, cu scaune în formă de valuri. Fiecare figură identică în formă, reprezentând unitatea de luptă a brigadierilor, dar in acelaşi timp, fiecare având diferite fațete, expresând astfel diversitatea noastră.

În părțile laterale vor fi „  lucarne comunitare”. Aceste vor fi ferestre ale trecutului care vor explica în imagini ce s-a întamplat în acea zi. Intenția este să fie desenate de elevi din şcolile gimnaziale locale.

Îi posibil ca vaporul real să se scufunde dar acest vapor conceptual nu se va scufunda. Acesta va naviga de-a lungul unui spațiu cu formă de hartă mondială, simbol al rezistenței de solidaritate umană.

Ce facem cu banii?

Obiectivul de 15.500 euro este pentru prima fază a proiectului. Odată terminată lucrarea de sculptură va fi donată primăriei care, cu ajutorul nostru, se va realiza lucrările de construcție.

Cu această cantitate putem:

. cumpăra piatra şi alte materiale pentru sculptură şi tăieri

. realizarea celor 60 de sculpturi ale brigadierilor ( de 48x36x16cm în piatră de calcar localã, fiecare având un cost de 200 de euro)

. desenarea şi tăierea „lucarnelor comunitare”

. dezvoltarea campaniilor de participare comunitară

Este vorba de un buget ajustat care se complementează cu timpul tuturor voluntarilor. Avem speranța de a putea depăşi obiectivul şi a extinde activitățile locale şi alte inițiative.

Acum avem nevoie de ajutorul tău pentru a face posibil acest proiect. Te rugăm sa donezi şi să distribui mai departe.

 

Donează aici

Mulțumim pentru donația făcută.

 

Cum să donezi. Donațiile se fac prin pagina campaniei chuffed.org, în engleza, în columnele din dreapta. Ai opțiunea unei donații normale sau să alegi o recompensă „perks”, mulțumind pentru donația făcută. ( Mai jos iți explicăm care sunt). Odată ce ai ales tipul de donație vei vedea că cantitatea care apare este superioară față de cea care ai ales. Acest lucru se întâmpla deoarece chuffed.org trebuie să încaseze 3-4 % din taxă pentru firma care administrează plata şi pe de altă parte iți dă opțiunea să faci o donație pentru platafoma sa. Acesta donație este opțională şi se poate schimba; chuffed.org este o platafomă care dă suport cauzelor sociale şi, spre deosebire de alte plataforme, nu-şi reține un procentaj din donațiile făcute. Restul plății se face în mod normal; trebuie să introduci datele tale şi la final ai opțiunea de a primi notificări şi să nu iasă numele tău în lista de donanți. Daca ai probleme şi ai nevoie de ajutor, sau preferi să foloseşti altă modalitate de a plăti, pune-te în contact cu: ciudadbcn37@gmail.com

 

Mai multă informație:

. alătură-te grupului nostru de Facebook „Ciudad de Barcelona 1937 Memorial” pentru a cunoaşte mai multe relatări, galerii de imagini, desene, fazele proiectului şi cum investim banii www.facebook.com/groups/1613273978897986

.mai multa informație despre evenimentul istoric: www.ciudaddebarcelona1937.wordpress.com

.interviu cu artistul despre proiect: http://badartworld.net/index.php/2017/05/22/voluntarios-heroicos-por-la-libertad/

. mai multe informații despre artist: www.robmac.eu

.mail de contact: Ciudadbcn37@gmail.com

 

Recompense / “Perks”

€10 Certificat de participare

Toate donațiile vor primi un certificat de participare personalizat în format pdf.

 

€20 Insigna Solidarity

Vei primi o insignă Solidarity (37mm)

 

€150 Mini Brigadier

Vei primi o sculptură mini brigadier 12/8/4 cm ( cheltuieli de trimitere un  sunt incluse , se stabiliesc în functie de destinație).

 

€70 Din Rhondda spre Ebro

Autobiografia lui Alun Menai Williams. Vei primi o copie a carții, în engleza sau catalană .Sunt disponible doar 10 exemplare .

 

 

 

€100 Un tour al Razboiului Civil in Barcelona

Tour în jurul locurilor uitate din Razboiul Civil în Barcelona cu Nick Lloyd. Prin acord común – sunt doar 2 locuri disponibile –

 

€250 O zi in atelierul sculptorului .

Vei învăța despre metodele de sculptură şi despre procesul de producție a proiectului şi vei putea munci cu artistul în atelierul său. Sunt binevenite toate abilitățile. Se stabileste ptin acord  reciproc.

 

€300 Sponsorizeaza  un Brigadier

Poți să dai un nume brigadierilor care se vor folosi în memorial. Numele se va taia în piatră dar nu se va vedea când sculpturile se vor asambla pentru memorial , trimitem o poza ca dovadă. – Avem 60 disponibile –

 

€600 Lucarna comunitară

Vei primi o lucarnă comunitară, până la 38 cm de diametru. Poți să alegi o copie  ca exemplu sau oricare desen pe care tinerii participanți vor face  de-a lungul proiectului. Se pot considera desene originale dar îi posibil să aiba costuri adiționale ( cheltuieli de trimitere un  sunt incluse , se stabiliesc în functie de destinație).

€850 En los pasos de Harry Dobson

Un tour pe El Ebro. Veți merge într-un tour urmând traseul făcut de brigadierii supravietuițori. Pentru 2-3 personae, mâncarea inclusă, transport şi 2 nopti de cazare pe durata turului. Se stabileşte de común acord cu ghidul, istoricul Alan Warren.

€1,000 Sculptură de brigadier original

Vei primi o copie a sculpturilor originale cu care s-a început proiectul. Dimensiunile 30/20/10 cm.(cheltuieli de trimitere un  sunt incluse , se stabiliesc în functie de destinație).

€2,000 Sculptura de brigadier in marime naturala

Veți primi o replica exactă a sculpturilor brigadierilor ce se vor folosi în memorial. Dimensiunile 48/32/16 ( cheltuieli de trimitere un  sunt incluse , se stabiliesc în functie de destinație).

 

 

 

 

%d bloggers like this: