Solidarity Park

Memorial campaign for International Brigadistas of the Ciudad de Barcelona

Participació d’estudiants al projecte de Solidarity Park

Professors i professores de diferents països (Alemanya, Anglaterra, Austràlia i Catalunya) i diferents especialitats (visual i plàstica, història, català, castellà, anglès) han dissenyant conjuntament un projecte educatiu per poder treballar a l’aula l’enfonsament del “Ciudad de Barcelona”, un vaixell que transportava brigadistes internacionals i que fou torpedinat el 30 de maig de 1937 davant la costa de Malgrat de Mar.

30414840_10156139725411278_8001565733630771200_n
Students at Institute Ramon Turrói Darder in Malgrat de Mar interview Solidarity park Artist Rob MacDonald.

El primer objectiu del projecte és que els alumnes analitzant fonts de l’època: articles de diari, fotos, cartes i memòries dels brigadistes… descobreixin què li va passar al vaixell i coneguin què van ser les Brigades Internacionals. Amb aquests coneixements, podran fer la segona activitat que els portarà a investigar la vida d’un dels brigadistes i explicar tota la informació aconseguida en un vídeo o un treball de visual i plàstica. Els alumnes treballaran en grups cooperatius i podran veure el resultat dels treballs dels alumnes dels altres països que estaran desenvolupant les mateixes activitats.

20814273_10155056988123883_1826581753_n (2)
Students from Nowra High School Australia.  Artistic work about the history of Ciudad de Barcelona. www.facebook.com/NowraHighSchool

Amb aquest projecte els alumnes aprendran com l’art ens pot ajudar a documentar fets històrics, a aprofundir en el coneixement de temes polítics i a crear memorials en els que es recordin esdeveniments històrics. També coneixeran de prop l’obra escultòrica de Rob Macdonald i el procés de creació del memorial Solidarity Park, un projecte d’art comunitari en el que participaran de manera activa presentant els seus dissenys que podran escollits i tallats a les finestres del vaixell del memorial. Les diferents activitats els ajudaran a reflexionar sobre conceptes com la llibertat, la solidaritat i l’internacionalisme avui en dia i sobre la importància d’aprendre del passat per extreure’n lliçons positives pel futur.
Esperem seguir ampliant aquest projecte durant el 2018-2019. Si esteu interessats podeu contactar amb nosaltres en aquest mail Cuidadbcn37@gmail.com i seguir-nos a https://solidaritypark.com/community-participation

#solidaritystudents1937

%d bloggers like this: