Solidarity Park

Memorial campaign for International Brigadistas of the Ciudad de Barcelona

Solidarity Park Street Art Project, amb els estudiants de Colònia, Alemanya

Destiny Omoregie, Estudiant d'Alemanya, els brigadistes són rescatats

Solidarity Park Street Art Project, amb els estudiants de la classe 9c, de l’institut Herder de Colònia, Alemanya

 Conny Dahmen  – Professora d’art.

Video

IMG_0745Vam fer una introducció pels nostres estudiants del projecte Solidarity Park amb un vídeo de presentació que l’artista Rob MacDonald va fer especialment per nosaltres. Ens vam centrar en aprendre sobre la Guerra Civil Espanyola, les Brigades Internacionals i l’enfonsament del Ciudad de Barcelona, el vaixell en el que es basa el projecte Solidarity Park. Vam tenir especial interès per la biografia de Willy Remmel un dels supervivents de l’enfonsament que era de Colònia i per tant el nostre brigadista.

Herbert Remmel, el nebot de Willy Remmel, ens va ajudar enviant-nos informació sobre la vida d’en Willy dins i fora de Köln Mülheim. En Peter Bach de Geschichtswerkstatt Mülheim, va afegir informació sobre el veïnat i la fabrica KHD, on treballava en Willy.

Willy Remmel (1906-1970) va ser un antifeixista i sindicalista alemany que va néixer i créixer a Mülheim, un dels barris de Colònia al costat del riu Rin. Va sobreviure a l’enfonsament del Ciudad de Barcelona nedant fins a la costa de Malgrat de Mar. Ell era un bon nedador des de petit, ja que practicava en el club de natació local.

Quan va deixar l’escola, va començar a treballar i va ser un membre actiu del partit comunista, aconseguint involucrar a la lluita als seus companys de la Klöckner Humboldt Deutz, una fàbrica de cotxes i vagons que a la seva bona època va arribar a tenir més de 20000 treballadors.

En Willy, va embarcar en el vaixell Ciudad de Barcelona i durant la Guerra Civil Espanyola va lluitar a la Brigada Thälmann. Allà, Willy, que era un violinista aficionat va formar part de la petita orquesta Huete que tocava cançons obreres. També diuen que era un gran ballarí.

Hovin Shally 1
Shally Hovin, Germany

Durant la Guerra es va enamorar d’una infermera de Nova Zelanda, però no la va poder seguir al seu país. Quan va tornar a Alemanya va estar lluitant contra el règim nazi i va ser capturat. Després de la presó, va ser deportat al camp de concentració de Sachsenhausen, on va aconseguir sobreviure. Després de la Segona Guerra Mundial, va viure i morir a la RDA.

Hi ha una història sobre en Willy, que no ha estat contrastada però s’explica sovint a Mülheim: un dia durant la campanya electoral, un cotxe de propaganda del NSDAP recorria el camí del riu. Willy i un amic van pujar per un pont i li van tirar un cubell d’escombraries, el cotxe es va haver d’aturar i va quedar malmès.

Amb totes aquestes informacions de la vida d’en Willy i la informació sobre l’enfonsament del Ciudad de Barcelona, els alumnes de la classe 9c, van començar a desenvolupar dissenys per les claraboies del vaixell del memorial Solidarity Park. Per fer els dibuixos han fer servir diferents tipus de paper, llapis, bolígrafs, llapis de colors o carbonets. Fent servir aquests dibuixos com a base, els estudiants van dissenyar i fer “graffiti stencils” per col·locar les pintures temporalment en alguns espais públics.

Tots els graffitits es van fer amb esprai de carbó que es pot treure després de dues setmanes o es borra si plou molt fort. Les pintures permanents es van fer, després de demanar permís, a les parets del Hall 9, un club local que està on hi havia antigament la fabrica KHD.

Els temes dels treballs dels estudiants van ser molt diferents, alguns van pintar una escena de l’enfonsament o de la vida de Willy, mentre altres van fer pintures més simbòliques i fins i tot abstractes.

La nostra escola està a prop del barri de Mülheim, vam poder anar a passejar per allà i veure els llocs on sovint anava Willy Remmel.

Vam estar molt de temps sota el pont on Willy va començar el seu entrenament de natació a Kohlplatz, la parada del vaixell fluvial ( “Müllemer Böotsche “). Amb corrents molt pesades i fortes, el riu és molt perillós i difícil de creuar, està clar que Willy era un expert nadador, això sens dubte el va ajudar a sobreviure a l’enfonsament.

Més ……

Gallery of Art from students of Herder Gmynasium Köln

Participació d’estudiants al projecte de Solidarity ParkAll Art gallery

 

%d bloggers like this: